Online uçak bileti aldım havaalanında ne yapacağım?
PNR kodunuzu ve soyadınızı girdikten sonra mobil biniş kartınızı cep telefonunuza indirebilir veya kendinize e-posta ile gönderebilirsiniz. Havaalanına vardığınızda bu mobil biniş kartını görevliye göstermeniz yeterlidir.
Online check-in yapınca bilet almaya gerek var mı?
Online check-in işleminizi tamamladıktan sonra, mobil biniş kartı kabul eden havalimanlarının güvenlik kapılarında e-posta veya SMS yoluyla size gönderilen barkodu biniş kartınız olarak kullanabilirsiniz. Dilerseniz havalimanında yazdırabilirsiniz.
Online check-in yaptım biniş kartı nasıl alınır?
Birçok havayolunda online check-in yaptıktan sonra barkodlu biniş kartı bilgilerinizi içeren bir kısa mesaj ve e-posta alırsınız.
Havaalanında check-in yapıldıktan sonra ne yapılır?
Check-in yaptıktan sonra lütfen biniş kartlarınızı aldığınızdan emin olun. Çevrimiçi check-in yaparsanız, lütfen havaalanına gitmeden önce biniş kartlarınızı yazdırın veya mobil cihazınıza kaydedin, çünkü bazı havayolları havaalanında bu hizmet için ücret talep edebilir.
Bagaj varsa online check-in yapılır mı?
Online check-in ile uçaktaki koltuğunuz internet üzerinden belirlenir. Bu arada koltuğunuzu seçebilir ve gerekirse ek hizmetler satın alabilirsiniz. Online check-in ile bagajınızı özel olarak belirlenmiş bir kontuarda bırakabilirsiniz.
Online bilet aldıktan sonra ne yapılır?
Biletinizi yazdırmanıza gerek yok. Biletinizi satın aldıktan sonra, bilet bilgileriniz size e-posta ve SMS yoluyla gönderilecektir. Biletinizi yazdırmanıza gerek kalmadan sadece kimliğinizi göstererek kolayca seyahat edebilirsiniz.
Havaalanında biniş kartı nereden alınır?
Havaalanında biniş kartı alın: Havaalanına gidiyorsanız, fiziksel biniş kartınızı kiosklardan ve kontuarlardan alabilirsiniz. Havaalanında check-in yapmak istiyorsanız, havayolu kiosklarından veya kontuarlarından check-in yapabilir ve biniş kartınızı yazdırabilirsiniz.
Uçağa en geç kaç dakika kala binilir?
Bu kural, yerel makamların uygulamalarına bağlı olarak bazı istasyonlarda değişiklik gösterebilir. Yurt içi uçuşlarda uçuşunuzun kalkış saatinden en az 45 dakika, uluslararası uçuşlarda uçuşunuzun kalkış saatinden en az 60 dakika önce biniş kartlarınızı almalı ve bagaj işlemlerinizi tamamlamalısınız.
Önceden check-in yapmak ne işe yarar?
Check-in, yolcunun uçuştan önce havayolu sistemine kaydolması ve biniş kartını alması işlemidir. Bu işlem, havalimanında veya kalkıştan 24 ila 48 saat önce açılan çevrimiçi check-in sistemleri sayesinde kolayca çevrimiçi olarak yapılabilir.
Uçuştan kaç saat önce havaalanında olunmalı ajet?
Check-in yaptırırken, iç hat uçuşlarında uçağın kalkış saatinden en az bir saat, dış hat uçuşlarında ise uçağın kalkış saatinden en az iki saat önce havalimanında olduğunuzdan emin olun.
Uçağa binmek için biniş kartı yeterli mi?
Mobil biniş kartı, görevlilerin uçuş biletinizi güvenlik kontrol noktasında ve havaalanındaki biniş noktalarında tespit etmesini sağlar. Pegasus Havayolları aracılığıyla aldığınız mobil biniş kartı, bagajınız yoksa uçağa hızlı bir şekilde binmenizi sağlar.
Uçak bileti alırken koltuk seçimi yapılmazsa ne olur?
İlgi duyduğunuz etkinlikte koltuk seçme seçeneği yoksa, sistem satın alabileceğiniz blokları seçmenizi sağlayacaktır. Bu nedenle, yalnızca bilet satın almak istediğiniz mekanın oturma planına göre bloğu seçebilirsiniz.
Havaalanı çekin nasıl yapılır?
Havaalanında check-in yapmak için yanınızda kimlik kartınız veya pasaportunuz bulunmalıdır. Havayolu şirketinizin kontuarlarını bulup sıraya girmelisiniz. Sıra size geldiğinde görevliye fotoğraflı kimliğinizi veya pasaportunuzu göstermeli ve biletinizdeki varış noktanızı ve uçuş saatinizi söylemelisiniz.
Online check-in yapınca kaç dakika önce?
“Çevrimiçi check-in ne zaman?” sorusunun cevabı yurtiçi ve yurtdışı uçuşlar için 7 gündür. Çevrimiçi check-in 7 gün önceden başlar ve uçuşunuzdan 60 dakika (1 saat) öncesine kadar yapılabilir. Mobil uygulama veya www. üzerinden çevrimiçi check-in’i rahatlıkla yapabilirsiniz.
Check-in yaparken istenen belge no nedir?
Bazı durumlarda pasaporta ihtiyacınız olacak, diğerlerinde ise ehliyet gibi bir kimlik kartı yeterli olabilir. Çevrimiçi check-in yaparken, havayolları kimlik numaranızı ve son kullanma tarihini isteyecektir.
Online bilet ile uçağa nasıl binilir?
Ancak bazı havayolları uçuştan 72 saat öncesine kadar online check-in yapılmasına izin veriyor. Bu durumu havayolunun web sitesinden kontrol edebilirsiniz. Online check-in işlemini tamamladıktan sonra, biniş kartınızın barkodunu güvenlik görevlilerine göstererek uçağa binebilirsiniz.
İnternetten uçak bileti check-in nasıl yapılır?
Online check-in, uçuşunuzdan 24 saat ile 90 dakika öncesine kadar Türk Hava Yolları web sitesi veya mobil uygulaması üzerinden gerçekleştirebileceğiniz bir işlemdir. Rezervasyon kodunuzu (PNR) ve soyadınızı ilgili alana girerek online check-in işleminizi tamamlayabilirsiniz.
İnternetten sinema bileti aldıktan sonra ne yapılır?
E-bilet uygulaması, bilet gişesine veya kioska gitmeden, yani biletinizi yazdırmadan salonlara girmenizi sağlar. Tek yapmanız gereken, size gönderilen e-biletin ekran görüntüsünü/barkodunu ekibimize göstermenizdir.
Online check-in yapılmazsa ne olur?
Check-in yapmazsanız, kalkış saati henüz gelmemiş olsa bile uçağa binemeyebilirsiniz. Ayrıca uçak biletleri iade edilmez.